Egyesületünk 2013 novemberében alakult, egy baráti társaság fiataljai körében. Sok tevékenységet még nem tudhatunk magunk mögött, de azért ami lehetőség adódott, azt eredményesen kihasználtuk. 2013 év végén szert tettünk Beremend településen egy ingatlanra, amit a Darányi Ignác terv keretén belül sikerült felújítanunk és bővítenünk, majd egy közösségi házat – ezen belül is egy ifjúsági házat kialakítanunk (bruttó 25.000.000 ft-os beruházás). Jelenleg az épületben kevés bútorzat található, de így is látogatott a fiatalok körében.

2015-ben pályáztunk egy falubuszra (bruttó 10.000.000 ft), amit szintén sikerült elnyernünk. A falubusz segítségével programokat/programsorozatokat tudunk szervezni minden generációnak. Ezek leginkább tanulmányi utak, színházi előadások, kirándulások.

2015 márciusától a III. Kulturális Közfoglalkoztatás Programban, a Nemzeti Művelődési Intézettel közvetítő partnerszervezetként kapcsolatban állunk, melynek köszönhetően egy helyi, pályakezdő álláskereső fiatal számára lehetőséget biztosíthattunk Ifjúsági Házunkban a munkaerő piacra való beilleszkedésre.

Egyesületünk jó kapcsolatot ápol a környező települések egyesületeivel, alapítványaival, társadalmi szerveződéseivel, valamint emellett tagja vagyunk a dél- dunántúli Értéktár csoportnak is. Együttműködésünk során támogatást nyújtottunk Villányban egy karácsonyi műsor keretein belül, hátrányos helyzetű gyermekek megajándékozásában. Május elején szintén egy gyermekprogram sorozat egyik állomásaként tesszük szebbé a gyermekek napját, egy kis megvendégeléssel egybekötve.

2014 augusztusa óta önkéntesfogadó szervezetként is működünk, segítve az érettségi előtt álló fiatalokat a kötelezően letöltendő önkéntes munka letöltési helyeként. Programok szervezésében, lebonyolításában szívesen részt vesznek jelenleg is fiataljaink.